Cursus Scientific Software Engineering
Scientific software engineering is een vak apart
Scientific software engineering (of in goed Nederlands: wetenschappelijk programmeren) is anders dan normale software ontwikkeling. De algoritmen zijn meestal heel complex, berekeningen kunnen dagen duren en fouten zijn vaak subtiel en moeilijk te vinden. Dat maakt rekensoftware al snel onbeheersbaar. Of nog erger: dit soort applicaties kan serieuze fouten bevatten zonder dat iemand het door heeft. Daarom wordt het ontwikkelen van dit soort programmatuur bij voorkeur gedaan door software engineers met speciale vaardigheden.
Maar tegelijk zijn veel wetenschappelijk programmeurs nooit opgeleid als software engineer. Ze hebben vaak een andere expertise en hebben zichzelf het programmeren geleerd. Sommigen bereiken een respectabel niveau. Maar anderen missen in hun werk de feedback en controles om in hun programmeervaardigheden te groeien.
Onze cursus is zowel gericht op nieuwe als op ervaren ontwikkelaars, zowel op mensen die als software engineer zijn opgeleid als mensen die het zichzelf hebben geleerd.
Gegeven door ervaren ontwikkelaars
De cursus is ontstaan vanuit onze eigen praktijk, waarin we dagelijks werken aan complexe rekensoftware. We zien voortdurend de gebruikelijke fouten en problemen voorbij komen. Van ongestructureerde code, via gebrek aan testen tot aan het gebruik van ongeschikte algoritmen. Omdat degelijke rekensoftware ons aan het hart gaat, geven we onze klanten regelmatig tips en adviezen. Daardoor ontstond bij onze klanten de vraag om onze kennis op een gestructureerde manier aan te bieden.
De cursus Scientific Software Engineering
De cursus heeft als doel om deelnemers in kort bestek een breed overzicht te geven van wat er allemaal komt kijken bij het maken van rekensoftware. Daarbij komen alle aspecten van het ontwikkelen van rekensoftware aan bod: het ontwikkelproces, numerieke aspecten zoals gevoeligheid van modellen, versiebeheer, programmeerstijlen, debugging technieken en allerlei andere ontwerpen. De belangrijkste les is waarschijnlijk dat discipline het succes van een project bepaalt. Want hoe sneller je het probeert te doen, hoe langer het duurt. Zie ook onze 10 regels voor scientific software engineering, waarin onze belangrijkste uitgangspunten op een rij zijn gezet.
Bent u geïnteresseerd?
Als u interesse heeft om deze cursus binnen uw bedrijf te organiseren, neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.